Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk de Steenbok – Boxmeer

Praktijknieuws

Nieuw spoed- nummer huisartsenpost

Vanaf 01-01-2023 heeft de huisartsenposten Nijmegen-Boxmeer (NEO-huisartsenzorg) een nieuw spoednummer : 024 352 35 79.  Het oude nummer is niet meer bereikbaar.

Griepvaccinaties 

Op 17 en 18 oktober zijn de griepvaccinatierondes geweest. Komt u in aanmerking voor de griepvaccinatie? Bent u de afspraak vergeten? Neem dan contact op met de praktijk voor de mogelijkheden.

 

Patiënten portaal

Wij hebben een enquête gehouden over het patiëntenportaal. Hieruit is een aantal zaken naar voren gekomen. Het komt soms voor, dat de medicatie in het patiëntenportaal niet klopt. Enkele voorbeelden: het juiste medicijn staat er niet tussen, de dosis klopt niet na een wijziging door uw huisarts of specialist, of er staan nog oude medicijnen tussen die u niet meer gebruikt.  Is dit bij u het geval?  Neem dan contact op met de praktijk. Wij maken dit in orde voor u. U kunt de medische gegevens tot 1.5 jaar terug bekijken.

U kunt ook voor andere vragen/opmerkingen over het patiëntenportaal met ons contact opnemen.

Schengenverklaring

Wanneer u op reis gaat met een medicijn of middel dat onder de Opiumwet valt, moet u een officiële verklaring aanvragen. Medicijnen die het betreffen zijn o.a. morfinepreparaten maar ook medicijnen als Temazepam, Oxazepam en Ritalin of Concerta.

U dient deze verklaring zelf in te vullen en door de huisarts (of door bv de kinderarts of psychiater wanneer de medicatie door één van hen is voorgeschreven) te laten ondertekenen en voorzien van stempel. Vervolgens stuurt u de verklaring op naar het CAK, (dit kan ook digitaal) waarna u binnen 2 weken de goedgekeurde verklaring retour krijgt.

In onderstaand overzicht kunt u de titels aanklikken om te worden verwezen naar het formulier of verdere informatie.

De Schengenverklaring is geldig voor de periode die u heeft ingevuld op het formulier. De reisperiode per verklaring is maximaal 30 dagen. Voor de eventueel daaropvolgende vakantiedagen dient u opnieuw een verklaring in te vullen.

 

Huisarts in Opleiding.

Vanaf 7 maart hebben wij een nieuwe huisarts in opleiding in de praktijk. Zijn naam is Willem van de Heuvel. Hij zal het aankomende jaar bij ons in de praktijk blijven. Zie ‘afspraken’ wanneer hij aanwezig zal zijn. HAIO Bas ten Elzen heeft de praktijk verlaten. Hij is gestart met zijn volgende stage elders.

Site in een nieuw jasje

Zoals u kan zien, is de website aangepast en wordt er achter de schermen nog aan gewerkt. Het kan zo zijn dat het aanvragen van herhaalrecepten, anders verloopt dan dat u gewend bent. Sinds juli 2020 is het wettelijk verplicht om patiënten elektronisch toegang te geven tot de eigen medische gegevens. U kunt hiervoor een aanvraag via het patiënten portaal rechts boven in doen. Let op: dit kan tot 4 weken duren voordat uw aanmelding is verwerkt. Daarnaast kunt u via uw apotheek jaarrecepten aanvragen.  Lukt het u niet, bel dan gerust de praktijk!

Praktijk gesloten

Onze praktijk is gesloten voor nieuwe patiënten. Huisartsenpraktijk ‘de Beuk’ is open. Zij zijn gevestigd aan de Julie Postelsingel 70, telefoonnummer 0485-521225