Coronavirus – Huisartsenpraktijk de Steenbok – Boxmeer

Huisartsenpraktijk de Steenbok

Welkom

Wij vragen gezien de huidige ontwikkelingen omtrent Covid weer een mondkapje te dragen

Voor informatie betreffende het Corona virus, kijk op www.thuisarts.nl en op www.rivm.nl

 

Coronavirus

Het is duidelijk dat het corona virus grote invloed heeft op het dagelijks leven en ook op onze prakijkvoering. Om de patienten een veilige omgeving te bieden in de praktijk en vooral de wachtkamer, moeten wij u vragen alleen na telefonisch overleg met de assistente, naar de praktijk te komen. Dit geldt ook voor de handelingen die de dokterassistente verricht. Om de drukte in de wachtkamer te voorkomen, verzoeken we u om alleen naar de praktijk te komen. Als begeleiding bij een spreekuur bezoek gewenst is, dan graag even met de assistente overleggen.

Bij vragen en zorgen ten aanzien van het corona virus, vragen wij u eerst de informatie op www.thuisarts.nl en www.rivm.nl te lezen. Daar vindt u het actuele nieuws en worden veel vragen beantwoord.


Corona vaccinatie

3e Covid vaccinatie (Booster);

Wij krijgen momenteel veel vragen over of de Covid-19 booster (3e prik). Of deze ook door de huisarts gezet kan worden. Helaas is dit niet.

Indien u hiervoor in aanmerking komt krijgt u een oproep via de GGD. Het RIVM zal met de mogelijkheid komen om vanaf 6 december 2021 een afspraak te maken voor de boostervaccinatie bij de GGD. De uitnodigingen zullen van oud naar jong verstuurd worden vanuit de GGD. Voor de meest actuele informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/boostervaccinatie

Bewijs Corona:

U kunt via de Corona Check App uw vaccinaties per 01-07 inzien. Ook kunt u hier uw positieve Corona test inzetten in combinatie met de vaccinatie.  Voor meer informatie kijkt u verder de volgende link: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/06/24/nu-ook-vaccinatiebewijzen-in-coronacheck-app

De uitnodigingen voor iedereen van 18 jaar en ouder zijn verstuurd. Heeft u nog geen afspraak gemaakt? U kunt online een afspraak maken voor een vaccinatie. Of bellen met het nummer dat in uw brief staat.

telefonisch of online een afspraak maken bij de GGD

 

Positieve uitslagen

Positieve uitslagen worden niet meer door de GGD gemeld aan de huisarts. Het hoge aantal besmettingen legt een groot beslag op het bron- en contactonderzoek door de GGD. Bent u door de GGD getest op corona en blijkt u besmet te zijn? Meld dit dan ook aan onze huisartsenpraktijk. Ook als u corona heeft, kunt u nog steeds met uw vragen bij ons terecht. Als wij weten dat u corona heeft, kunnen wij goede voorzorgsmaatregelen treffen zodat de huisarts en onze medewerkers u veilig zorg kunnen bieden.

U hoeft alleen met uw huisarts contact op te nemen als de ernst van uw klachten u zorgen baart. Doe dit telefonisch, zodat de assistente u kan adviseren wat eventuele de vervolg stappen kunnen zijn. 

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.